Daken

De nadelen van een kunststof dak, als u deze vergelijkt met andere daken zoals een bitumen dak en een EPDM dak, is dat u het veel vaker moet onderhouden om de maximale levensduur eruit te halen van tot wel 25 jaar. Het wordt aangeraden om een kunststof dak zeker twee keer per jaar te onderhouden. Met onderhouden bedoelen we dat u het moet schoonmaken en er zorg voor draagt dat er geen stilstaand water op het dak blijft staan. Een ander nadeel is dat hoewel het goedkoop is om de PVC dakbedekking aan te schaffen, het wel enorm duur is om deze te laten leggen door een professionele dakdekker. Het is ook geen makkelijke taak om dit zelf te doen, omdat het erg moeilijk en arbeidsintensief is.

Problemen met kunststof daken

Wat zijn de meest voorkomende kunststof dak problemen?
De meest voorkomende problemen die u bij een kunststof dak kan krijgen zijn dat het kan gaan lekken wanneer deze niet goed onderhouden wordt en dat het leggen van de PVC dakbedekking een uiterst moeilijke klus is. Het eerste probleem is dus dat wanneer de kunststof dakbedekking niet zeker twee keer per jaar onderhouden wordt het maar een korte levensduur heeft. U moet ervoor zorgen dat het kunststof dak schoon blijft. Doet u dit niet dan zal het vuil en het water langzaam schade aan het kunststof toebrengen waardoor het niet lang zal duren voordat u met een lekkend dak geconfronteerd wordt. Een kunststof dak blijft dus ten alle tijden goede onderhoud nodig te hebben.

Schade door storm

De meest voorkomende dakschade is schade door storm. Het is verschrikkelijk om te zien hoe een storm een grote ravage kan achterlaten. En is het vervelend om te zien hoe uw eigen dak helemaal open komt te liggen en water, weer en wind vrij spel krijgen in huis.

1. Wat moet u doen bij dakschade?

Het belangrijkste is om direct actie te ondernemen. Zorg ervoor dat het probleem niet nog meer schade in huis kan aanbrengen. Als er een gat in het dak zit dan is het goed om zeil over het dak te spannen om te voorkomen dat er nog meer water in de woning terecht komt of kou en vocht schade veroorzaken in de woning. Schakel daarna een dakdekker in of neem contact op met uw verzekeraar.

2. Is dakschade door storm verzekerd?

In Nederland hebben we vele verschillende verzekeringen. Een daarvan is de opstalverzekering. Aangezien storm een onzeker voorval is, is het mogelijk dat de dakschade door de verzekeraar vergoed wordt. Het is slim om te kijken naar de voorwaarden en om een telefoontje te plegen naar uw verzekeringsagent. Hierna zal snel duidelijk worden of de dakschade door storm verzekerd is en vergoed wordt door de verzekeraar.

3. De reparatie

Als u dakschade hebt en het wordt vergoed door de verzekeraar dan wordt het vaak in natura uitbetaalt. Dit betekent dat de dakschade door de verzekeraar gerepareerd wordt. De dakschade hoeft u niet zelf te laten repareren. Het wordt allemaal door de verzekeraar geregeld.

Voordelen

Als u een dakdekkersbedrijf in gaat schakelen dan zijn er tal van voordelen. Graag sommen we ze hieronder op.

  • vakmanschap en ervaring zorgen voor het snel opsporen en verhelpen van een lekkage
  • een dakdekkersbedrijf heeft al het juiste gereedschap om de werkzaamheden aan het dak uit te kunnen voeren. Zelf zou u dit moeten huren of kopen
  • een dakdekkersbedrijf geeft een garantie op zijn werk

Natuurlijk zijn er nog meer voordelen te bedenken. Dit zijn echter de meest belangrijke voordelen voor een dakdekkersbedrijf.

Waarom een dakdekker inschakelen?

De voordelen geven al een aantal redenen waarom u een dakdekkersbedrijf inhuren moet. Een van de belangrijkste is toch wel dat u een garantie op het uitgevoerde werk krijgt. Mocht er iets niet goed zijn gegaan of mocht de lekkage weer terugkomen dan komt de dakdekker terug om het probleem te verhelpen. Een klusser kan dit niet. Ook wanneer u het zelf doet zal dit niet gebeuren en moet u opnieuw het dak op.

Een nadeel? Of niet? De tarieven

Naast de voordelen is er natuurlijk een nadeel. Tenminste als u dit zo ziet. Het is het betalen van de rekening. Als een dakdekkersbedrijf haar werk heeft gedaan dan hoort hier natuurlijk een betaling bij. Het is slim om dit vooraf goed te bespreken. Zo voorkomt u achteraf onduidelijkheden.

Asbest

Asbest kan voor een groot aantal gevaren zorgen. Het gaat hier vooral om de gevaren voor de gezondheid. Je kunt verschillende soorten van kanker krijgen door asbest krijgen. Het is natuurlijk beter om dit te voorkomen. Doordat het gebruik van asbest al is verboden is het gelukkig niet meer mogelijk om er nog zoveel mee in contact te komen. Nog wel vinden we het veel in oude gebouwen. Het kunnen woningen zijn waarin asbest is gebruikt, maar ook kantoorpanden, ziekenhuizen of andere oude bedrijfspanden. Het is belangrijk om te weten of er ook asbest in je gebouw aanwezig is. Op die manier is het mogelijk om de asbest gevaren te beperken.